turbocad

Stel hier al uw vragen over CNC, in de breedste zin van het woord, dus alles mag, van het ombouwen van een machine tot vragen over de software

Moderator: CNC Moderators

rollementje
Berichten: 16
Lid geworden op: ma sep 10, 2007 3:55 pm
Locatie: diepenbeek/Belgium

turbocad

Berichtdoor rollementje » zo dec 28, 2008 10:59 am

Dag allemaal,
Zijn er jongens die turbocad gebruiken voor hun tekeningen te maken ??
Ik ben bezig mij het programma een beetje eigen te maken, (de versie is 14pro) volgens de manual zou in deze versie de functie "imprint" moeten zitten onder 3D objecten, maar het icoontje staat er niet tussen.
Heb mij al blauw gezocht maar tot nou toe noppes

gengler
Berichten: 70
Lid geworden op: wo dec 29, 2004 12:08 am

Re: turbocad

Berichtdoor gengler » zo dec 28, 2008 10:35 pm

Hallo Rollementje,

Ik gebruik TurboCad 11Pro.
Daar is de functie Imprint (die ik overigens nog nooit heb gebruikt) te vinden via het menu: Edit/Imprint.

Verder wellicht nog een paar nuttige links:

http://turbocad.cad.de/ en
http://www.gk-ps.de/catalog/forum_index.php?A=F&T=1
Twee TurboCad fora (in het Duits) met veel informatie

http://tech.groups.yahoo.com/group/Turb ... =167151671 (TurboCad groep in het Engels)

http://www.cadcourse.com/winston/
Engelse site met uitgewerkte voorbeelden

http://www.softdev.com/support.php
Engelse site met o.a. TurboCad "Tips and Tricks"

Hopelijk heb je hier wat aan.
Succes er mee !

Gep

rollementje
Berichten: 16
Lid geworden op: ma sep 10, 2007 3:55 pm
Locatie: diepenbeek/Belgium

Berichtdoor rollementje » ma dec 29, 2008 9:38 pm

Halo gengler.
Bedank voor de linkjes
Je zeg dat ge de functie imprint niet gebruik?..is thans toch een gemakkelijke tool bij het inlassen of verwijderen van geselecteerde objecten in de basis tekening.
http://www.youtube.com/watch?v=tWKbSEwA_ig
Zelf vind ik het raar dat de functie niet te vinden is....
Thans volgens de manual staat die erop, cd is duidelijk een pro versie.
Dus er is iets anders mis.

gengler
Berichten: 70
Lid geworden op: wo dec 29, 2004 12:08 am

Berichtdoor gengler » di dec 30, 2008 12:08 am

Hallo Rollementje,

Ik weet dat ik nog lang niet alle mogelijkheden gebruik!
Weet je zeker dat jij inderdaad de "Pro" versie hebt, en niet de "DeLuxe" ?
Volgens mijn handboek van versie 11 komt "imprint" inderdaad alleen voor in de "Pro".
Want, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is "DeLuxe" de eenvoudige versie!

Verder bedankt voor de link naar het voorbeeld.
En daar vond ik nog veel meer voorbeelden die ik nog niet eerder zag:
http://www.youtube.com/user/IMSIDesign
Ik ga daar zeker eens verder rondstruinen.

Veel succes ermee!
Gep

rollementje
Berichten: 16
Lid geworden op: ma sep 10, 2007 3:55 pm
Locatie: diepenbeek/Belgium

Berichtdoor rollementje » di dec 30, 2008 11:59 am

Hoi Gengler
Ja, daar staan filmpje genoeg erover.
Deluxe versie is helemaal niet "luxe".....misleidend !!
ik heb een pakket gekocht met "cam" erbij....werkt goed!!
Het programma is duidelijk de 14pro...op de cd en het icoontje op de pc geven dit aan, daarom dat het zo raar is .
Nou dat het hier in het zuiden wat kouder is voor in de werkplaats te spelen, dacht ik voor lekker warm in de living het programma een beetje eigen te maken.
Maar het word een ergernis als het niet gaat volgens de manual of voorbeelden van internet.
Het ondertussen de upgrade 14.1 en 14.2 bij turbocad eraf gesnoept...maar noppes!!
Natuurlijk ben ik hard aan het denken voor dit door te spelen aan de firma waar ik het gekocht heb, maar ik moet eerst weten waar het foutje zit.
Misschien zijn er nog functies die niet goed lopen..die alleen in de pro versie voorzien zijn ??....maarja mijn kennis is nog niet groot genoeg.
Als ik het juist weet, kan ik de handelaar het voorleggen wat fout is.
dat schilt ene hoop gepraat en telefoontjes.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 187
Lid geworden op: ma okt 11, 2004 8:46 pm
Locatie: Munnekeburen

Berichtdoor Frits » vr feb 06, 2009 9:53 pm

In mijn TurboCad 12 PRO kan ik ook geen "imprint" functie vinden. Geen hulp van mij dus, wellicht is de functie vervallen.
Bouw het perfekt, maar houd het simpel. :D


Terug naar “CNC”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron